Telefoon: 070 427 76 66 Spoed: 06 52 000 806
Den Haag

Kraamvisites

Wij zijn er niet alleen voor je tijdens de zwangerschap en de bevalling, maar ook de eerste tien dagen daarna. We komen meerdere keren thuis langs om te kijken hoe het met jou en je baby gaat. Daarbij letten we op jouw herstel en de ontwikkeling van jullie baby. Dit houdt onder andere in dat wij kijken naar de temperatuur, het bloedverlies, de hechtingen controleren, de voeding bespreken, de kleur van jullie kindje beoordelen, enz. De kraamverzorgende functioneert hierbij als eerste signaleringspersoon bij problemen. Als er een probleem is zullen wij samen met jullie een plan bedenken om het probleem op te lossen. Wij streven er naar dat jij de verloskundige die jouw bevalling heeft begeleid ook terug ziet in het kraambed. Dit geeft jou en je partner de kans om vragen te stellen over de bevalling, zodat er eventuele onduidelijkheden kunnen worden weggenomen. Tijdens onze afsluitbezoek praten we met je over verschillende zaken zoals anticonceptie en de nacontrole.

In de tweede helft van die week geven we je baby de welbekende 'hielprik' (zie de informatie bij Folders en Links). https://www.pns.nl/hielprik

Wanneer je tijdens je zwangerschap wordt doorverwezen naar een gynaecoloog of als je daar je gehele zwangerschap onder controle bent geweest, is de verloskundige nodig voor de kraambedcontroles. Voor het begeleiden van je kraambed kun je ons tijdens de zwangerschap bellen om de nazorg te doen of je aan te melden via de aanmeldpagina.