Telefoon: 070 427 76 66 Spoed: 06 52 000 806
Den Haag
Beste zwangere/kraamvrouw,

Op dit moment heerst er in Nederland een Coronavirus- (COVID 19) pandemie. Dat betekent dat veel mensen binnen een korte tijd hetzelfde virus hebben. Samen met alle verloskundigenpraktijken in de regio zijn er afspraken gemaakt omtrent het Coronavirus. Deze afspraken gelden tot in ieder geval 20 mei 2020. In deze brief informeren wij je hierover. Omdat de situatie snel verandert, veranderen ook adviezen snel. Houd daarom de social media van onze praktijk in de gaten zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Lees verder ...

echo

Wat is echoscopie?

Echoscopie is het zichtbaar maken van je baby in je buik met behulp van geluidsgolven. Er wordt bij echoscopie gebruik gemaakt van een transducer. De transducer zendt niet-hoorbare geluidsgolven uit en ontvangt de geluidsgolven ook weer, waarna deze worden omgezet in een afbeelding.

Echoscopie is een veilige onderzoeksmethode. 

Bij een echo wordt gel op je buik aangebracht; hierdoor kan een scherper beeld gemaakt worden van je baarmoeder en je kindje. Vervolgens zal de transducer voorzichtig over je buik glijden en kijken we via een beeldscherm naar de beelden die gemaakt worden.

 

Alle echo's worden gemaakt op de Boekhorststraat 107G, daar is een kamer volledig ingericht om deze onderzoeken te doen. Zelf kun je via een groot tv-scherm meekijken