Telefoon: 070 427 76 66 Spoed: 06 52 000 806
Den Haag

echo

Als je zwanger bent krijg je meerdere echo’s aangeboden. Op deze manier kunnen we je kindje in je buik bekijken. We kunnen de vorm, ligging en zelfs de organen zien. Het beeld zal te zien zijn op een tv, zodat je zelf ook kunt meekijken. Een echo is niet schadelijk voor de zwangerschap en niet pijnlijk voor de zwangere. Alle echo's worden in onze eigen praktijk op de Boekhorststraat 107G gemaakt, door speciaal opgeleide echoscopisten. Onze ervaren echoscopisten nemen de tijd voor je om je kindje mooi in beeld te brengen tijdens de echo en leggen alles aan je uit. Natuurlijk krijg je een foto van het mooiste plaatje mee.

We werken samen met het LUMC om de kwaliteit van onze echo's te waarborgen. Soms wordt er op de echo gezien dat er iets niet helemaal in orde is. Bijvoorbeeld bij een miskraam of een afwijking bij de baby. De echoscopiste of verloskundige zal dit met je bespreken, meestal wordt je vervolgonderzoek aangeboden.

Tijdens je zwangerschap krijg je twee echo's aangeboden en vergoed door de verzekering: de termijnecho en de 20-weken echo. Daarnaast kan het zijn dat de verloskundige extra echo's aanvraagt om bijvoorbeeld de groei of de ligging van de baby te controleren. Voor deze medische echo's krijg je van ons een verwijzing.