Telefoon: 070 427 76 66 Spoed: 06 52 000 806
Den Haag

bevalling

Het moment van de bevalling kun je verwachten tussen 37 en 42 weken van je zwangerschap.  Mochten zich vóór de 37e week duidelijke tekenen van de bevalling voordoen, geef dit dan altijd (dag en nacht) aan ons door. De bevalling kan zich aankondigen door het breken van de vliezen of door weeënactiviteit of door bloedverlies.

Voor contact met de dienstdoende verloskundige van ons team bel je naar het spoednummer:

06-520 008 06

 

GEBOORTEPLAN

Uit onderzoek komen een aantal thema`s naar voren die van invloed zijn op de ervaringen en tevredenheid van vrouwen met hun bevalling. Dat zijn onder andere: omgaan met baringspijn, steun van de zorgverleners en of partner, continuïteit van zorg, medische interventies, controle, inspraak in beslissingen rond de zorg en informatie.
In het geboorteplan geef je aan wat je belangrijk vindt, wat je ideeën en wensen zijn en hoe je graag wilt dat er met je omgegaan wordt. Het is een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn van de bevalling en van elkaar tijdens en rondom de bevalling. Met je geboorteplan benader je gemakkelijk je zorgverleners en kun je snel en helder aangeven wat jouw wensen zijn.

Een bruikbaar voorbeeld van een geboorteplan, vindt je hier.