Telefoon: 070 427 76 66 Spoed: 06 52 000 806
Den Haag
Beste zwangere/kraamvrouw,

Op dit moment heerst er in Nederland een Coronavirus- (COVID 19) pandemie. Dat betekent dat veel mensen binnen een korte tijd hetzelfde virus hebben. Samen met alle verloskundigenpraktijken in de regio zijn er afspraken gemaakt omtrent het Coronavirus. Deze afspraken gelden tot in ieder geval 20 mei 2020. In deze brief informeren wij je hierover. Omdat de situatie snel verandert, veranderen ook adviezen snel. Houd daarom de social media van onze praktijk in de gaten zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Lees verder ...

bevalling

Het moment van de bevalling kun je verwachten tussen 37 en 42 weken van je zwangerschap.  Mochten zich vóór de 37e week duidelijke tekenen van de bevalling voordoen, geef dit dan altijd (dag en nacht) aan ons door. De bevalling kan zich aankondigen door het breken van de vliezen of door weeënactiviteit of door bloedverlies.

Voor contact met de dienstdoende verloskundige van ons team bel je naar het spoednummer:

06-520 008 06

 

GEBOORTEPLAN

Uit onderzoek komen een aantal thema`s naar voren die van invloed zijn op de ervaringen en tevredenheid van vrouwen met hun bevalling. Dat zijn onder andere: omgaan met baringspijn, steun van de zorgverleners en of partner, continuïteit van zorg, medische interventies, controle, inspraak in beslissingen rond de zorg en informatie.
In het geboorteplan geef je aan wat je belangrijk vindt, wat je ideeën en wensen zijn en hoe je graag wilt dat er met je omgegaan wordt. Het is een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn van de bevalling en van elkaar tijdens en rondom de bevalling. Met je geboorteplan benader je gemakkelijk je zorgverleners en kun je snel en helder aangeven wat jouw wensen zijn.

Een bruikbaar voorbeeld van een geboorteplan, vindt je hier.